Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

Subvencions per a desplaçament d'artistes fora del domini lingüístic 2014

Publicat al DOGC el 30 de desembre de 2013.
Modificacions al DOGC 24 de març 2014.

RESUM

L'objecte d’aquesta convocatòria és regir la concessió de subvencions per afavorir i impulsar la presència fora del domini lingüístic de la creació cultural de Catalunya que es dugui a terme durant l’any de la convocatòria per a la realització d’actuacions de les disciplines de música, teatre, circ, dansa i arts visuals.

Les despeses subvencionables són únicament i exclusiva les derivades del concepte estricte de desplaçament i transport de la càrrega.

És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases i les resolucions de la convocatòria.

És imprescindible que els formularis siguin els de l'any 2014, els nous formularis modificats després del 24 de març. No s'admeten formularis anteriors.

Les sol·licituds s’han de presentar, d’acord amb el formulari normalitzat, per mitjans telemàtics a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull (http://oficinavirtual.llull.cat/ov), utilitzant els sistemes de signatura electrònica corresponents, o bé al registre de la seu de Barcelona (Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona) o bé en qualsevol dels registres i oficines que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. En el cas de presentar la sol·licitud en paper, el formulari normalitzat es troba al registre de l’Institut Ramon Llull i a Internet a la pàgina web http://www.llull.cat adreçat al/a la director/a de l’Institut Ramon Llull.

PREGUNTES FREQÜENTS

És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases i la resolució de la convocatòria 2014

Qui pot demanar la subvenció?

Totes les persones físiques domiciliades a Catalunya o domiciliades fora de Catalunya  i que conservin el veïnatge civil català.

Les empreses, associacions i altres persones jurídiques legalment constituïdes domiciliades a Catalunya.

Col·lectius d’artistes sense personalitat jurídica per a projectes conjunts, sempre que tots els seus membres reuneixin les condicions exigides en aquestes bases.

No poden optar a aquestes subvencions els organismes públics.

Les galeries d'art poden sol·licitar subvencions?

Només per desplaçament i per transport de la càrrega per a exposicions que tinguin com a objectiu difondre l'obra d'un o més artistes catalans, exceptuant les exposicions dins dels estands de les galeries a les fires comercials.

Què s'ha de presentar si es tracte d'un col·lectiu d'artistes sense personalitat jurídica?

Cal aportar la documentació necessària per tal d’acreditar que tots els membres reuneixen els requisits que estableixen aquestes bases. El/La signant de la sol·licitud ha d’acreditar la representació dels membres del col·lectiu mitjançant un poder notarial en el qual consti la seva designació com a representant i l’apoderament del col·lectiu per sol·licitar, gestionar i, si escau, percebre l’ajut corresponent. Aquest poder notarial ha de tenir data anterior o igual a la data de la sol·licitud.

Per quins conceptes es pot demanar la subvenció?

Per a la realització d’actuacions fora del domini lingüístic català que es dugui a terme durant l’any de la convocatòria de les disciplines de música, teatre, circ i dansa.

Per artistes visuals: per a la realització d’exposicions aïllades i/o itineràncies d’exposicions fora del domini lingüístic.

Quins conceptes són subvencionables?

Les despeses subvencionables són únicament i exclusiva les derivades del concepte estricte de desplaçament i transport de la càrrega.

Per artistes visuals: se subvenciona el transport de la càrrega i el desplaçament de l’artista i/o el/la comissari/ària per assistir a la inauguració de l’exposició. L’artista, el col·lectiu artístic o el/la comissari/ària pot viatjar amb un tècnic com a màxim.

Quins conceptes no són subvencionables?

 • Les activitats que no estiguin incloses dins un circuit professional.
 • Els tallers i les residències.
 • L’assistència i la participació en congressos, jornades, conferències, seminaris, esdeveniments de caràcter acadèmic, esdeveniments organitzats en l’àmbit docent o bé en el marc de cursos o tallers de formació.
 • La participació a cavalcades amb motiu de la celebració del carnaval i/o de la nit de Reis.
 • Les activitats emmarcades en l’àmbit de la cultura popular i tradicional.
 • Els caixets, les dietes, els allotjaments, els visats, els tiquets de combustible, els embalatges, els pàrkings i altres despeses de caràcter complementari.
 • En cap cas no se subvencionen els bitllets en classe preferent.
 • No són objecte d’aquesta convocatòria els viatges preparatoris previs a la inauguració de les activitats.

Si no es percep cap retribució econòmica per l'actuació, es pot demanar la subvenció?

No són objecte d’aquesta convocatòria les activitats que no percebin cap retribució econòmica en concepte de caixet, honoraris i taquilla, ni les que siguin de caràcter estrictament promocional en circuits que no tinguin com a objecte principal de la seva activitat l’exhibició comercial o la programació estable d’espectacles i/o concerts.

Quin és l'import mínim subvencionable?

L’import mínim subvencionable per cada activitat és de tres-cents euros (300€). En el cas de les sol·licituds on el desplaçament es fa per mitjans terrestres i es computa el quilometratge, l’import mínim subvencionable és de dos-cents euros (200€).

L’import màxim anual que es concedeix per artista és de catorze mil euros (14.000 €).

L’import màxim que es concedeix per sol·licitud és de deu mil euros (10.000 €).

Quantes sol·licituds es poden demanar per activitat?

S’ha de presentar una sol·licitud per cada activitat que dugui a terme l’artista durant l’any de la convocatòria. S’entén també com a una activitat la realització d’una gira.

Quan l’objecte de l’activitat sigui la presentació d’un projecte, espectacle o concert produït per un col·lectiu (grups amb més d’un integrant), s’ha de presentar una única sol·licitud per a tots els integrants. En aquest punt no s’inclouen els/les artistes que el festival o l’equipament contracti separadament.

Quantes sol·licituds es poden presentar?

Es poden presentar fins a un màxim de 4 sol·licituds per artista i any. Si aquestes sol·licituds han estat desestimades, excloses o denegades també comptabilitzen.

Quan s'ha de presentar la sol·licitud?

Les sol·licituds s’han de presentar obligatòriament com a mínim 3 mesos abans de l’inici de l’activitat. S’entén per inici de l’activitat la data de la primera activitat que consta en el contracte o en la carta d’invitació. Per exemple, si l’activitat comença el 15 de maig  l’últim dia per presentar la sol·licitud és el 14 de febrer.

Quines conseqüències té que l'últim dia per presentar la sol·licitud sigui un dia inhàbil (diumenge o festiu)?

Quan l’últim dia del termini sigui inhàbil, s’entén prorrogat al primer dia hàbil següent.

En quin cas no s'ha de presentar la sol•licitud tres mesos abans de l'inici de l'activitat?

Per a activitats que es duguin a terme durant els mesos de gener, febrer, març i fins el 21 d’abril, per bé que aquestes s’hauran de presentar en qualsevol cas abans que es realitzi l’activitat.

Les sol·licituds de subvencions per a activitats que s’hagin dut a terme durant el mes de gener, es podien presentar un cop feta l’activitat i màxim fins el 31 de gener de 2014.

Quin és l'últim dia que es pot presentar la sol·licitud?

El 30 de maig de 2014.

On es pot presentar la sol·licitud?

En el cas de presentar la sol·licitud en paper, la sol·licitud s’ha de presentar bé al registre de la seu de Barcelona (Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona) bé en qualsevol dels registres i oficines que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Les sol·licituds també es poden presentar per mitjans telemàtics a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull (https://oficinavirtual.llull.cat/ov), utilitzant els sistemes de signatura electrònica corresponents.

Es pot enviar la sol·licitud per correu postal?

Si s’opta per enviar la sol·licitud des d’una oficina de correus, i per tal que quedi constància de la data d’enviament, s’ha de fer en sobre obert perquè la sol·licitud sigui datada i segellada pel personal de l’oficina de correus abans de ser certificada (correu administratiu).

Què s'ha de presentar amb la sol·licitud?

A banda de la documentació administrativa (que està especificada en el punt 5.1 de les bases i que és obligatòria) cal adjuntar també:

 • Documentació que acrediti la trajectòria del grup o artista.
 • Pressupost detallat segons el formulari facilitat per l’Institut (annex I - Pressupost) de les despeses del desplaçament i/o de la càrrega, si és el cas, que ha d’incloure un pla de finançament, amb el detall de les despeses previstes, dels ingressos i les fonts de finançament, així com la quantia de la subvenció que se sol·licita.
 • Memòria explicativa de les activitats amb inclusió dels llocs on es duran a terme i el calendari d’aquestes activitats (Annex II – Memòria).
 • Contracte del sol·licitant amb el festival o equipament on es du a terme l’activitat. El contracte ha de fer referència expressa a l’aportació econòmica que assumeix el festival, equipament cultural, el lloc i la/les data/es, número d’actuacions/durada de l’activitat i el catxet/honoraris i al cost i pagament dels desplaçaments. En el cas que l’entitat programadora assumeixi una part del cost dels viatges i/o transport de la càrrega caldrà que s’especifiqui quin és l’import que paga per aquest concepte.
 • Únicament en el cas que el contracte no estigui signat per ambdues parts, carta d’invitació, del representant del festival, equipament cultural, etc. on s’hagi de dur a terme l’activitat, segons el  formulari facilitat per l’Institut Ramon Llull (Annex V- Carta d’invitació) que es troba a la pàgina web de l’Institut (www.llull.cat). 
 • Full de transferència bancària degudament complimentat, el titular del compte ha de ser el mateix que el sol·licitant de la subvenció.

Projectes d’arts escèniques

 • Un vídeo de l’espectacle per al qual se sol·licita la subvenció, sempre en suport digital (CD, DVD), excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l’Institut Ramon Llull. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

Projectes de música

 • L’últim treball editat, sempre en suport digital (CD, DVD), excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l’Institut Ramon Llull. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

Projectes d’arts visuals

 • Documentació que acrediti la trajectòria de l’artista o col·lectiu.
 • La carta d’invitació la qual ha de fer referència expressa del lloc i la /les data /es, número de presentacions/durada de l’activitat i que no es paguen els desplaçaments segons el  formulari facilitat per l’Institut Ramon Llull (Annex v- Carta d’invitació)
 • El catàleg i/o la documentació gràfica de l’obra de l’artista o de l’exposició, en paper, excepte en el cas que aquesta documentació ja hagi estat lliurada a l’Institut Ramon Llull. Aquesta documentació no es retorna al/a la sol·licitant.

Quines conseqüències té que en la sol·licitud no hi hagi tota la documentació necessària?

Si la sol·licitud no aporta tota la documentació establerta, es requerirà  la persona interessada que en un termini de 10 dies hàbils, improrrogables, esmeni el defecte o aporti els documents preceptius. Si en aquest termini no s’aporta la documentació es considerarà que el sol·licitant desisteix de la petició i s’arxivarà la sol·licitud sense més tràmit.

No s’accepta la documentació que s’enviï  per correu electrònic. Aquesta documentació s’ha de presentar al registre de l’IRL o per correu administratiu.

Com es requerirà la documentació que manca?

El requeriment de la documentació es farà mitjançant una carta certificada o a través del sistema de notificació electrònic que ha entrat en funcionament aquest any. El consentiment per ser notificat electrònicament comporta l’acceptació  de les següents condicions:
El sistema de notificació electrònica enviarà al sol·licitant un “avis de notificació” per correu electrònic i un SMS (opcional) informant-lo del dipòsit de la notificació. El correu i el  SMS s’envia a títol merament informatiu.
Les notificacions electròniques es podran consultar a la seu electrònica de l’Institut Ramon LLull. Per accedir al contingut de la notificació caldrà la identificació i autentificació amb un dels següents mecanismes:

 • amb un certificat digital acceptat
 • mitjançant una contrasenya d’un sol ús, que s’enviarà al número de telèfon mòbil o adreça de correu electrònic indicats en aquesta sol·licitud.
Des de l’emissió de l’avís de notificació es disposarà de 10 dies  naturals per acceptar-la o rebutjar-la. Des del moment que s’accedeixi al contingut de la notificació, aquesta es considerarà efectuada. Si transcorregut aquest termini no s’ha accedit a la notificació, aquesta s’entendrà practicada i rebutjada. El tràmit es considerarà efectuat i seguirà el procediment

Com es pot saber si la subvenció ha estat atorgada?

La resolució es notifica a través de la seva publicació a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull (https://oficinavirtual.llull.cat/ov) i als taulers d’anuncis de la seu de Barcelona  (Avinguda Diagonal, 373, 08008 Barcelona) sens perjudici que es puguin utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix  la notificació individual i té els mateixos efectes.

En quin termini s'ha de justificar la subvenció?

En el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà del dia de la notificació de la resolució d'atorgament de la subvenció.

Si la subvenció ja ha estat notificada però l'activitat encara no s'ha realitzat, quan haig de justificar?

Dins el termini màxim d’un mes a comptar a partir de l’endemà de l’acabament de la darrera de les activitats subvencionades.

Què s'ha de presentar per justificar la subvenció? Nou!

Les factures originals i fotocòpies, a nom del/de la beneficiari/ària, de les despeses subvencionables i la documentació acreditativa del pagament a nom del/de la beneficiari/ària. No s’accepten les justificacions si no van acompanyades de les fotocòpies corresponents. No s’admeten factures a nom de les entitats contractants, ni les factures emeses per aquestes entitats a nom del/de la sol·licitant per concepte de desplaçament i transport de càrrega.

Una memòria valorativa o certificat conforme l’activitat s’ha realitzat en els termes que estableix la sol·licitud.
Tot el material de promoció que faci referència a l’activitat on aparegui el logotip de l’Institut Ramon Llull.

Com s'han de presentar els justificants de la subvenció?

Aquesta documentació ha d’anar acompanyada d’una relació classificada de les despeses (identificació del creditor, import, data d’emissió i data de pagament). Aquesta relació s’ha de presentar seguint el model normalitzat (Annex III  - Despeses).

Què passa si no es presenten els justificants de la subvenció pel total de l'import subvencionable? Nou!

En el cas que en els justificants presentats s'acrediti un import inferior a l'import subvencionable, l'import de la subvenció es reajustarà d'acord amb el percentatge d'atorgament que regia per a la seva concessió.

Quines conseqüències té si no es presenta la justificació en termini?

La no presentació de la justificació en termini comportarà la revocació de la subvenció.

Es pot presentar la justificació quan es presenta la sol·licitud?

No es poden presentar els justificants de l'activitat ni la relació de les despeses (annex III - Despeses) abans de la notificació de la resolució d'atorgament de la subvenció.

Es pot modificar el projecte si ja s'ha presentat la sol·licitud?

Si es produeixen canvis significatius s’han de notificar a l’Institut Ramon Llull (Annex IV). L’Institut Ramon Llull ha d’autoritzar expressament la modificació del projecte.  Si en un termini de tres mesos l’Institut Ramon Llull no autoritza expressament la modificació de projecte s’entén desestimada la modificació.

Quan es pot presentar una modificació de projecte? Nou!

La sol•licitud de modificació de projecte es pot plantejar només abans de l'inici de l'activitat que es vol modificar.

No es considera modificació de projecte l'increment del pressupost de l'activitat i per tant de la sol·licitud de subvenció.

No s'accepta com a modificació de projecte l'avançament de dates de realització de l'activitat que afectin al termini de presentació de sol·licituds.

On s'ha de posar el logotip de l'Institut Ramon Llull?

El logotip de l’Institut Ramon Llull ha de ser inclòs en el material de promoció que s’editi amb motiu de les activitats en termes d’igualtat respecte els logotips de les altres administracions públiques que puguin participar en el finançament de les activitats. Descarregar logo.

El fet de no incloure el logotip o la menció del suport de l’Institut Ramon Llull en les activitats subvencionades pot ser motiu de revocació. Aquesta obligació no és exigible en el cas que es faci la concessió de la subvenció un cop ja realitzada l’activitat, o si des de la data de la concessió fins al temps de realització de l’activitat el compliment d’aquesta obligació és materialment impossible. En tot cas, i sempre que per les raons esmentades no es pugui acomplir aquest requisit, el/la sol·licitant té l’obligació de comunicar-ho a l’Institut Ramon Llull abans de la realització de l’activitat.

L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull