Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

Subvencions per a residències de traductors de la literatura catalana que es realitzin durant l’any 2014

Resum de la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a residències de traductors/es de la literatura catalana que es realitzin durant l'any 2014.

És imprescindible que el sol·licitant consulti les bases i la resolució de la convocatòria atès que s'han introduït alguns canvis respecte els anys anteriors. És imprescindible que els formularis siguin els de l'any de la convocatòria 2014

OBJECTE

L'Institut Ramon Llull concedeix d’ajuts a traductors/es que estiguin treballant en la traducció d’obres de la literatura catalana per a estades a Catalunya d’entre dues i sis setmanes, exceptuant les setmanes corresponents al mes d’agost. L’objectiu de l’estada és treballar en la traducció en curs.
Els destinataris podran fer ús gratuïtament d’un apartament al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i tindran accés a les biblioteques de la UAB. A més, s’estipula una dotació econòmica per cobrir les despeses de manutenció de 250 € setmanals.

DESTINATARIS/ÀRIES

Poden optar a aquestes subvencions els traductors/es que estiguin traduint una obra de la literatura catalana (poesia, narrativa i teatre), domiciliats a l’estranger, i que tinguin un contracte en vigor amb una editorial per traduir l’obra.
S’exclouran els traductors/es que hagin rebut aquest mateix ajut els 2 anys anteriors a l’any de la convocatòria de manera consecutiva.

FORMA DE PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS

Les sol·licituds es poden presentar de la forma següent:

1.- Telemàticament a la seu electrònica de l’Institut Ramon Llull (http://oficinavirtual.llull.cat/ov/), utilitzant els sistemes de signatura electrònica corresponents.
El sol·licitants estrangers que vulguin presentar la sol·licitud a la seu electrònica hauran de demanar prèviament un pasword d’accés. Per a resoldre dubtes sobre la presentació d’aquestes  sol·licituds o la documentació que cal presentar, adreceu-vos a Maria Jesús Alonso (mjalonso@llull.cat).

2.- per correu postal o presencialment a l’adreça:
Institut Ramon Llull
Avinguda Diagonal, 373
08008 Barcelona (Espanya)
3.- per correu postal o presencialment a les representacions diplomàtiques o consulars espanyoles

Els formularies es troben disponibles al Registre de l’Institut Ramon Llull (Avinguda diagonal, 373 08008 Barcelona) i també a la pàgina web de l’Institut Ramon Llull (www.llull.cat)

Si la sol·licitud es presenta :

  • Mitjançant correu postal o presencialment a qualsevol dels registres i oficines que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, es considerà que la data de recepció és la data del Registre de l’Institut Ramon Llull
  • Mitjançant correu postal ordinari o certificat , en aquests casos es considerà que la data de recepció és la data del Registre de l’Institut Ramon Llull
  • Mitjançant correu administratiu, només per a sol·licitants espanyols, caldrà que segell de correus en el que consti la data estigui  estampat en el formulari de sol·licitud 

Per a resoldre dubtes sobre les sol·licituds o la documentació que cal presentar, adreceu-vos a Maria Jesús Alonso (mjalonso@llull.cat).
No s’acceptarà cap sol·licitud que arribi un cop tancat el termini de presentació independentment de si la data del sobre esta dins del termini.
No s’acceptaran les sol·licituds presentades per correu electrònic.

Possibilitat de rebre notificacions per mitjans electrònics
El fet de facilitar una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil (opcional) a la sol·licitud, comporta el consentiment del sol·licitant per rebre per mitjans electrònics les notificacions individuals amb els efectes jurídics que es puguin derivar d’aquesta sol·licitud.
El sistema de notificació electrònica enviarà al sol·licitant un correu electrònic i un SMS (opcional) informant-lo del dipòsit de la notificació. El correu i el  SMS s’envia a títol merament informatiu.

Les notificacions electròniques es poden consultar a la seu electrònica de l’Institut Ramon LLull.
Per a l’acreditació de l’accés de l’interessat al contingut de la notificació caldrà la identificació i autentificació amb un dels següents mecanismes:

  • amb un certificat digital acceptat (per a sol·licitants estrangers aquesta opció no s’aplicarà)
  • mitjançant una contrasenya d’un sol ús, que s’enviarà al número de telèfon mòbil o adreça de correu electrònic indicats en aquesta sol·licitud.

Pel que fa a les notificacions electròniques, de conformitat amb l’establert en l’article 56 de la llei 26/2010, de 3 d’agost, de Règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, la notificació per mitjans electrònics s’entén rebutjada a tots els efectes si, un cop s’ha acreditat la posada a disposició de la persona interessada o del representant o la representant, han transcorregut  10 dies naturals sense accedir-ne al contingut, llevat que, d’ofici o a instància de part del destinatari o destinatària, es comprovi la impossibilitat tècnica o material d’accedir-hi.

TERMINIS DE PRESENTACIÓ

El termini de presentació de sol·licituds va des de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya fins al 15 de març de 2014 del 17 de març fins al 19 de juny de 2014.

CRITERIS DE VALORACIÓ

Són criteris preferents per a la concessió de les subvencions els següents:
a) L'interès del conjunt de la proposta presentada.
b) La dificultat de la traducció que es vol realitzar.
c) El catàleg i la trajectòria de l’editorial on es publicarà l’obra.
d) La trajectòria professional del traductor
e)  Es prioritzarà  els traductors que sol·licitin l’ajut per primera vegada.

RESOLUCIÓ I NOTIFICACIÓ

La concessió es notifica a les persones interessades en el termini de 30 dies a comptar a partir de l’endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

FORMA DE PAGAMENT

La tramitació del pagament  de la subvenció s’inicia un cop el/la beneficiari/ària ha manifestat la conformitat escrita amb la quantitat atorgada. El pagament corresponent a la manutenció és farà efectiu a l’inici de la residència.

L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull