Aquesta web utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per oferir una millor navegació. Al navegar-hi l'usuari accepta l'ús que fem de les galetes. L'usuari pot evitar la generació de galetes i eliminar-les mitjançant les opcions del seu navegador. Bloquejar les galetes pot implicar que alguns dels serveis i opcions d'aquesta web no funcionin correctament.


Les galetes (cookies) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari.   

Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin galetes al seu dispositiu que ens permeten conèixer la següent informació:

Tipus de galetes 

Aquesta web utilitza galetes temporals de sessió i galetes permanents. Les galetes  de sessió únicament guarden dades mentre l'usuari accedeix a la web. Les galetes permanents emmagatzemen les dades al dispositiu perquè siguin accessibles en més d'una sessió.

Segons la finalitat de les dades obtingudes la web pot utilitzar:

Galetes tècniques

Les que permeten a l'usuari la navegació a través de la pàgina web i la utilització de les diferents opcions o serveis que conté. Per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a les parts web d'accés restringit, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació i emmagatzemar continguts.

Galetes de personalització

Les que permeten a l'usuari accedir a la web amb algunes característiques de caràcter general que ja estan predefinides al seu dispositiu o que el mateix usuari defineixi. Per exemple, l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix a la web, el disseny de continguts seleccionat, la geolocalització del dispositiu o la configuració regional des d'on accedeix.

Galetes d'anàlisi estadística

Les que permeten realitzar el seguiment i l'anàlisi del comportament dels usuaris als llocs web. La informació recollida s'utilitza en el mesurament de l'activitat dels llocs web i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris, que permetrien millorar el servei.

Galetes de tercers

També es poden instal·lar galetes de tercers que gestionen i milloren els serveis oferts. Com per exemple, serveis d'estadístiques com Google Analytics.

Gestionar les galetes al meu navegador

L'usuari pot acceptar, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador del seu dispositiu.

Si es bloqueja l'ús de galetes al navegador és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

Associacions internacionals de catalanística

Les associacions internacionals de catalanística són entitats acadèmiques que agrupen experts i estudiosos de la llengua i la cultura catalanes a diversos països amb l’objectiu de representar, fomentar i difondre la cultura catalana mitjançant la realització d’activitats diverses en els àmbits lingüístic, literari i cultural.

Les associacions promouen diversos projectes destinats a fomentar el desenvolupament de la recerca en l’àmbit de la catalanística (beques per a estudiants i joves investigadors, premis, etc.), difonen els resultats de la seva recerca per mitjà de seminaris, simposis i publicacions científiques, i fomenten la cooperació amb altres institucions i associacions amb interessos coincidents.

ANGLO-CATALAN SOCIETY

L’Anglo-Catalan Society va ser fundada el 1954 a Oxford i té com a objectiu promoure el coneixement i l’apreciació de la cultura catalana a les Illes Britàniques, així com fomentar les relacions culturals entre les dues comunitats. Si bé actua com un fòrum professional per a les persones implicades en els estudis catalans, l’associació està oberta a totes les persones que en comparteixen els objectius fonamentals.

Anualment organitza un col·loqui que se celebra sense interrupció des de la seva fundació i que abasta una àmplia diversitat de temes (lingüístic, històric, literari, sociològic, musical, etc.), en què el comú denominador és la dimensió catalana, incloent-hi València, les Illes Balears i la Catalunya del Nord.

ASSOCIACIÓ INTERNACIONAL DE LLENGUA I LITERATURA CATALANES

L’AILLC data de 1968 i va ser fundada oficialment l’any 1973; aplega les persones interessades per la llengua i la literatura catalanes i té per objectiu fomentar i difondre la cultura catalana, especialment la llengua i la literatura.

L’AILLC organitza cada tres anys un col·loqui internacional sobre temes relacionats amb la filologia catalana, que afavoreix el contacte entre els estudiosos de la cultura catalana d’arreu del món, i en publica les actes. També publica semestralment la revista científica Estudis de Llengua i Literatura Catalanes i distribueix entre els membres informació regular sobre sessions de treball i sobre publicacions de l’especialitat.

ASSOCIATION FRANÇAISE DES CATALANISTES

L'Associació Francesa de Catalanistes té com a finalitat treballar pel desenvolupament de la recerca i l’ensenyament en tots els àmbits de la cultura catalana; difondre i publicar els resultats de les seves recerques per diferents mitjans (jornades d’estudi, seminaris, col·loquis i publicacions), i establir i mantenir el contacte entre els investigadors universitaris i els creadors dels països implicats en aquest camp de la recerca.

ASSOCIAZIONE ITALIANA DI STUDI CATALANI

L’AISC es va crear el 1978 a iniciativa d’alguns professors universitaris de filologia, lingüística, literatura, història, història de l’art, arquitectura, etc. que es dedicaven als estudis catalans. Actualment agrupa persones interessades en les relacions italo-catalanes.

L’AISC desenvolupa la seva activitat en el sector de la llengua i la cultura catalanes, inspirant-se sobretot en criteris d’àmplia interdisciplinarietat, tant en l’àmbit de la recerca científica com en l’ensenyament, i es proposa alhora de promoure i difondre a Itàlia el coneixement crític del fet cultural català.

DEUTSCHER KATALANISTENVERBAND
E. V

L’Associació Germano-Catalana té el seu origen en la Deutsch-Katalanische Gesellschaft (DKG). La DKG es va reunir per primera vegada el 15 d'octubre de 1983 a Karlsruhe, abans de celebrar la reunió fundacional el 17 de novembre de 1987 a Frankfurt am Main. El 2 d'octubre de 1997, l'assemblea de socis celebrada a Jena va decidir de canviar-ne el nom per Deutscher Katalanistenverband e.V.

L’Associació Germano-Catalana té com a objectiu la representació i el foment de la catalanística en l’àmbit científic en territori germanoparlant mitjançant la realització d’activitats diverses en els àmbits lingüístic, literari i cultural. Entre aquestes activitats destaca l’ organització de diades i col·loquis de catalanística, especialment el Col·loqui Germano-català, l’edició i promoció de publicacions científiques, el foment de projectes científics i de noves generacions d'investigadors, i el foment de la cooperació interdisciplinària, especialment amb altres institucions i associacions de llengües romàniques i de la catalanística, tant en territori alemany com en altres territoris.

NORTH-AMERICAN CATALAN SOCIETY

La Societat Catalana de l’Amèrica del Nord (NACS, per les sigles en anglès) és una entitat que agrupa investigadors, estudiants i persones que manifesten un interès general per qualsevol aspecte de la cultura catalana (literatura, lingüística, arts visuals i interpretatives, història i filosofia, entre altres disciplines).

La NACS, fundada el 1978 durant el I Col·loqui d’Estudis Catalans de l’Amèrica del Nord (celebrat a la Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign), es dedica a fomentar i promoure els estudis de la llengua i la cultura catalanes a l’acadèmia nord-americana. La NACS intenta fomentar la presència i la divulgació del coneixement en el camp dels estudis catalans i ser un eix de referència, així com una veu pública, per a una xarxa d’investigadors en aquest camp. Amb aquesta finalitat, la NACS celebra col·loquis biannuals (i també simposis més petits) i publica la Catalan Review: International Journal of Catalan Culture.

ASSOCIACIÓ DE CATALANISTES DE L'AMÈRICA LLATINA

El 29 d'agost de 2012 es va celebrar a Guadalajara (Mèxic) l'assemblea constitutiva de l'Associació de Catalanistes de l'Amèrica Llatina (ACAL), amb l'objectiu de promoure els estudis de llengua, literatura i cultura catalanes als països llatinoamericans i de posar en contacte les dues comunitats.

FEDERACIÓ INTERNACIONAL D'ASSOCIACIONS DE CATALANÍSTICA

El 21 de desembre de 2006, els presidents de les diferents associacions internacionals de catalanística van acordar la fundació de la Federació Internacional d’Associacions de Catalanística (FIAC). Aquestes institucions acadèmiques, que representen la cultura catalana a diversos països, sempre han intentat mantenir-se en contacte. Tot i així, encara mancava un organisme que les coordinés i es fes ressò de tots els seus esforços.

La FIAC pretén establir un diàleg entre les associacions que representen la llengua i la cultura catalanes dins i fora de l'àmbit lingüístic català, i potenciar-ne la tasca. Els propòsits fonamentals d’aquesta federació són la coordinació de les accions en suport de la cultura catalana arreu del món, i l’organització de projectes conjunts per garantir així la màxima projecció de les activitats de la catalanística internacional.

L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona que té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions.
Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
La Fundació Ramon Llull, està constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, i té la seva seu a Andorra
Fundació Ramon Llull